De prachtige kerk van Heusden vormt alweer voor de 6e keer het decor voor het meeslepende en telkens weer inspirerende verhaal over het lijden en sterven van Jezus van Nazareth.
Dit jaar wordt u in het verhaal meegenomen door een outcast, een melaatse. Een man die door iedereen werd gemeden en alleen op zichzelf terug kon vallen. Deze melaatse, deze door iedereen verstoten man, werd door Jezus wèl geaccepteerd.
Jezus durfde deze man aan te raken. Jezus liet zien dat hij deze man aanvaardde zoals hij was: een mens met al zijn tekortkomingen. In de ogen van Jezus was deze uitgestotene net zo waardevol als een rijkaard, een priester of wie dan ook.
De melaatse smeekte Jezus om gereinigd te worden. Jezus raakte de man aan en zijn zwerende huid en stinkende wonden verdwenen als sneeuw voor de zon. De melaatse man was gereinigd en kon weer deel uitmaken van de maatschappij.
Vol verwondering keken de omstanders naar deze gereinigde man. Jezus gaf hem de opdracht aan niemand te vertellen wat er was gebeurd en zich te laten zien aan de priesters.
Terwijl de gereinigde melaatse man op weg gaat vertelt hij over Jezus, over de gebeurtenissen rondom hem en over het onvermijdelijk einde aan het kruis.

U bent van harte welkom.


De uitvoeringen vinden plaats op:

Donderdag 9 April (Witte Donderdag)

Vrijdag 10 April (Goede Vrijdag)

Zaterdag 11 April (Paaszaterdag)

Aanvang: 21.00 uur

De kerk gaat open om 20.00 uur


Onze solisten dit jaar zijn:

Jezus: Ruud Rooyakkers

Maria: Gerry Stultiens

Maria Magdalena: Britte van Lieshout-Kessels

Engel: Mariëlle Kivits

Judas: Bart van Bussel

Pilatus: Leo van Bussel

Petrus: Thijs van Moorsel

Verteller: Jack Swaanen

Koor en orkest: ‘Incantare’ en ‘Naś orkestar’ o.l.v. Rusmin Madesko

Regie: Jolande van den Boomen

Er zijn ook kaarten te koop bij de Spar in Heusden

De vele vrijwilligers zijn al volop met de voorbereidingen bezig en hebben er zin in! Heeft u er ook al zin in?!